Boka en fotosession

Så här funkar det

Funderar du på en familjefotografering, syskonfotografering eller vill du bevara minnena från den allra första tiden med en bebisfotografering? Då är du varmt välkommen att boka tid i min studio!

Jag föredrar att skapa spontana och naturliga bilder och är utbildad i Moment Design – en metod där vi med hjälp av olika lekar skapar bilder som känns ända in i hjärtat. Denna metod fungerar förstås extra bra på barn och familjer, men jag lovar att jag också har bra metoder även för vuxna och par som vill ta porträttbilder eller göra en kärleksfotografering. 

Inför fotograferingen vill jag därför gärna veta hur många ni är, vilken ålder det är på barnen och vilken typ av bilder ni är ute efter, så att vi har något att utgå ifrån. Sedan tar vi så många olika bilder vi hinner på den tid ni har bokat. Efteråt väljer ni ut de bilder ni vill beställa.

Innan fotograferingen

Några saker som kan vara bra att tänka på innan fotograferingen är att ni är pigga och mätta när ni kommer till mig. Om det är små barn som ska vara med brukar jag alltid utgå från vilken tid på dagen som passar bäst in i ert mat- och sovschema, så att humöret är på topp när vi ses!

Att ni har liknande färgschema på era kläder gör bilderna mer sammanhängande och harmoniska, och ta gärna med någon favoritfilt eller barnens favoritleksak så att vi kan ta några bilder med dem också. Det kan vara ett trevligt minne för framtiden, och dessutom kan det kännas tryggare för barnet att få ha med sin favoritmjukis i början innan de trygga i studion.

Efter fotograferingen

Det är dags för er att välja vilka bilder ni vill beställa!

Jag väljer ut de bästa bilderna och 1-2 veckor senare ses vi antingen på bildvisning i studion där jag hjälper er med urvalet, eller så kör vi en garanterat Corona-fri bildvisning via ett digitalt galleri. Ni väljer de bilder och storlekar ni vill beställa och jag levererar printade bilder eller digitala filer enligt era önskemål.

TIPS: Fundera gärna innan bildvisningen på var i hemmet ni har tänkt placera bilderna. En bild i handen kan kännas stor, men på väggen krävs det ofta större format än man tror för att bilden ska kännas lagom. Mät gärna platsen med en tumstock så får ni ett hum om vilken storlek ni ska välja!

När passar det att ta bilder på små barn?

Vill du få till de där allra första nyföddbilderna, så gäller det att passa på under de två första veckorna. Efter det är bebisen oftast för pigg och nyfiken för att vi ska kunna få till de mysiga sovbilderna på mammas eller pappas arm, till exempel. 

Om du vill vänta tills bebisen blivit lite större innan fotografering, så rekommenderar jag att vänta tills bebisen kan lyfta huvudet själv. Då kan vi få många fina bilder liggande på mage, och självklart också i mammas och pappas famn. 

TIPS: Kom ihåg att det är minst lika viktigt att även de vuxna är med på bilderna, det kommer barnet att uppskatta mycket senare i livet!

När bebisen kan sitta själv kan vi göra massor med roliga saker! Nu finns ballonger, leksaker och annat roligt att busa med och bilderna kan bli väldigt varierade.

Att kunna stå med stöd är också en väldigt bra tidpunkt för fotografering. Jag har många olika stolar, pallar och annan rekvisita som passar att hålla sig i beroende på vilken stil ni är ute efter.

När barnet kan ta sina första steg finns inga begränsningar längre! Nu är det nästan en utmaning att få bilder innan man springer ur bild! Men roligt har vi, och jag lovar att jag hinner knäppa bilder mitt i steget också! Däremot kan det ofta bli lite svettigt för mamma och pappa som får springa efter och flytta tillbaka barnet i fokus igen. Ett tips är att ta familjebilderna först, innan joggingpasset sätter igång!

Gravidfoto

Går du i väntans tider? Stort grattis! 

Det är både spännande, rätt jobbigt och väldigt pirrigt att vänta på att ett nytt liv ska komma till världen. Jag vill verkligen rekommendera dig att ta bilder för att minnas hur det var, man glömmer snabbt även om det inte känns så just nu, jag lovar! 

Bästa tiden att fotografera din fina mage är 2-3 veckor innan beräknat datum. Extra fint blir det förstås om din partner, eventuella syskon och husdjur får vara med. Jag lovar att bebisen i magen kommer att uppskatta de bilderna när hen blir äldre.

Husdjursfoto

Jag fotograferar gärna ditt husdjur! Välkommen med katt, hund, marsvin, kanin, reptil eller vad som helst som är lagom stort att få plats i studion! Vi hjälps åt för att fotograferingen ska bli trygg och rolig för ditt husdjur, och jag passar gärna på att ta några bilder på er tillsammans också!

Eller varför inte ta med husdjuren på familjefotograferingen? Husdjur räknas ju definitivt som familjemedlemmar och då borde de ju också få vara med på familjebilderna, eller hur?

Några tips inför fotograferingen:

  •       Ta gärna med något favoritgodis eller en favoritleksak. Det finns lite saker i studion också, men en favorit är ofta det bästa.
  •       Ta gärna med en egen borste om det behövs.
  •       Ju lugnare du själv är desto lugnare blir ditt husdjur. Vi testar oss fram i lugn och ro och utan stress tills vi är nöjda med resultatet.

För en vanlig husdjursfotografering brukar jag rekommendera att boka 30 minuters fototid. Då hinner vi flera testa olika aktiviteter och bakgrunder, och djuret (eller djuren) hinner lugna sig och bli bekväm med situationen. Hör gärna av dig om du har frågor eller funderingar.

bild på två katter